Våra tjänster

En rekrytering handlar om mer än att bara tillsätta en vakant plats.

Våra kunder förväntar sig en hög servicenivå, snabb leverans av kandidater och naturligtvis leverans av helt rätt kandidater.

Vår servicenivå är hög, vi hjälper inte bara till med att leverera kandidater utan ser till att hela processen blir väldigt smidig för dig som kund. Vi vill att du ska känna att du verkligen sparar tid genom att lägga ut rekryteringen till ett proffs. Vi ordnar med allt kring hela processen, du ser till att vara tillgänglig för intervjuer. Vi är även din partner när det gäller råd och hjälp i hela rekryteringsprocessen, vi har ofta en konsultativ roll utöver leveransen av kandidater som är viktig för många av våra kunder. Du ska känna att du alltid kan kontakta oss för att diskutera viktiga frågor om kandidater, organisation, löne-/provisionsupplägg, tjänstebeskrivningar, uppsägningar eller vilka frågor som nu kan dyka upp.

Vi är experter inom området rekrytering, vi vill hjälpa dig att göra bättre rekryteringar i alla delar av processen.

Vi chansar inte!

Våra rekryteringsprocesser baseras på kompetens, erfarenhet, personlighet och kulturell matchning. Detta leder i betydligt fler fall till långsiktiga anställningar än om du hoppar över de mjukare värdena som personlighet och kulturell matchning med arbetsgivaren.

Vill du ha en snabbare och mer priseffektiv rekrytering erbjuder vi Förmedlingsuppdrag. Vi levererar snabbt rätt kandidater baserade på dina kompetens- och erfarenhetskrav. Kandidaterna passar inom ert lönespann och är intresserade av en anställning hos er.

För att hitta era kandidater arbetar vi med våra egna databaser, annonsering i traditionella forum, annonsering i egna, förtjänta och köpta kanaler, våra egna nätverk och till stor del med search. Sociala medier har fått allt större inflytande på arbetet med att hitta rätt kandidater, här ligger vi redan långt fram. Alla våra annonser går ut i sociala medier på olika sätt.

FAKTA: REKRYTERING

Våra rekryteringsprocesser startar med att vi gemensamt tar fram en kravprofil, diskuterar rimligheten i kravprofilen och eventuellt reviderar den för att optimera utbudet mot bredd eller spets, lönespann, arbetsuppgifter, organisation, kulturell insikt för vår del, med mera.

När detta är godkänt av er sätter vi igång med search och annonsering.

 • Vi gör en första selektion genom telefonintervjuer.
 • Vi gör djupgående fysiska intervjuer för att vara så träffsäkra som det bara går inför presentation av kandidaten till er.
 • Vi gör en presentation av de kandidater vi vill att ni går vidare med till era interna intervjuer. Ni väljer vilka kandidater ni vill träffa.
 • Vi bokar in alla möten mellan er och kandidaterna efter era önskemål.
 • Vi följer alltid upp våra rekryteringar efter 3 och 6 månader med både vår kandidat och rekryterande chef. Vi lämnar feedback till rekryterande chef efter uppföljningen. Den första uppföljningen har bland annat till syfte att underlätta och snabba på onboardningprocessen.
 • Vi tar referenser på kandidaterna ni vill gå vidare med om ni inte hellre vill göra det själva.

FAKTA: FÖRMEDLING

En förmedling är en enklare, snabbare och mer kostnadseffektiv variant av en traditionell rekrytering. Vårt uppdrag är att ta fram rätt kandidat/er enligt era kompetens- och erfarenhetskrav. Vi säkerställer även att de ligger inom rätt lönespann och är intresserade av er som arbetsgivare.

Detta är i de allra flesta fall en snabb process där ni får kandidater presenterade redan efter ca en vecka.

 • Vi hjälper er att ta fram en relevant kravprofil om ni inte redan har en. Med kravprofilen som utgångspunkt påbörjar vi vårt uppdrag.
 • Vi annonserar i alla våra kanaler efter rätt kandidater, vi arbetar också med search för att utöka utbudet.
 • Vi gör kortare telefonintervjuer med alla relevanta kandidater som en första selektion.
 • Med toppkandidaterna gör vi ytterligare en fördjupad intervju för att säkerställa att de lever upp till kraven från kravprofilen vi enats om.
 • Vi bokar in intervjutillfället hos er enligt era önskemål med kandidaterna.
 • Vårt uppdrag är slutfört när ni kommit överens om anställning med vår kandidat.
 • Vi har alltid ett fast arvode för förmedlingar och ni betalar först när ni slutfört rekryteringen.

Ska vi kontakta dig?

Berätta vem du är och vad vi kan göra för dig. Vi hör av oss så snart vi kan.

Söker du jobb?

Registrera dig så skickar vi information så fort vi får in uppdrag.

Verksamheter inom Happy Group

Trött på dyra bemanningsföretag som inte levererar det som utlovats? Prova ProStaffing, vår affärsmodell bygger på att matcha frilanskompetens med ditt företags behov. Vi kallar det “Bemanning 2.0”

HGRec är en rekryteringsbyrå inom koncernen Happy Group. Vi utför kvalitativa, träffsäkra rekryterings- och förmedlingsuppdrag inom alla nivåer och branscher. Med stort kontaktnät, modern teknik och väldigt vass personal hittar vi oftast snabbt din drömpersonal.

Happy Group Recruitment – HGRec

Vår affärsidé bygger på att höja kvalitén på rekrytering och samtidigt förenkla processen för kunden. Det ska vara enkelt, snabbt och träffsäkert att rekrytera genom HGRec.