Programmerings-och utvecklingschef (CTO)

Vill du vara med och skapa framtidens tjänster och processer såväl extern som internt? Är du sugen på utveckla effektiva IT-tjänster för både verksamhet och användare?
Cto

Vill du vara med och skapa framtidens tjänster och processer såväl extern som internt? Är du sugen på utveckla effektiva IT-tjänster för både verksamhet och användare?

Arbetsbeskrivning

För kunds räkning rekryterar vi nu en Programmerings-och utvecklingschef (CTO). Tjänsten går att anpassa efter hur senior eller junior du är. Som CTO kommer du att vara ansvarig för att leda, samordna och följa upp den totala tekniska IT-miljö och säkerställa en ändamålsenlig leverans av IT-tjänster internt såväl som till kunders verksamheter. Du arbetar tillsammans med ledningen för vår kunds tekniska infrastruktur och är chef över ett team bestående av lokala utvecklare samt ett outsourcat team av IT-specialister. Du ansvarar för att upphandla externa leverantörer för att säkerställa att IT-infrastruktur och digital miljö fungerar effektivt och ändamålsenligt. Tillsammans med vår kund utarbetar du ramverk och principer för deras IT-arkitektur och säkerställer en ändamålsenlig drift av företagets IT-tjänster och leveranser. Du rapporterar till VD.

I rollen ingår det även att:

  • Följa upp externa partners och leverantörers leverans av IT-tjänster för att ställa ändamåls- och kravenliga leveranser.
  • Hantera teknikbudgetar och tidsramar.
  • Hålla dig uppdaterad om IT-trender och -utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskolexamen, alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet. Ytterligare kunskap i företagsekonomi/marknadsföring, digitalisering är meriterande. Vi ser gärna att du vill lära dig mer inom media och kommunikation, gränssnittsdesign, UX och affärsutveckling. Du kan obehindrat kommunicera på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift då detta krävs i det dagliga arbetet.

Vidare ser vi att du har:

  • Minst 5 års erfarenhet som programutvecklare eller i liknande roller inom IT
  • Erfarenhet och kunskaper om Windows servers, TypeScript, JavaScript, C#, SQL, både MSSQL samt Maria DB, MVC Razor Engine, Gulp
  • Ledarskapserfarenhet från ledning av tvärfunktionella team inom komplex IT-verksamhet.
  • Erfarenhet av att upphandla och lägga ut komplexa IT-tjänster på externa leverantörer.
  • Erfarenhet av att analysera IT-verksamhetens processer och hur dessa kan effektiviseras för att skapa efterfrågad service och effektivitet.
  • Erfarenhet från av att driva infrastrukturutveckling och infrastrukturprojekt

Personliga egenskaper

Som person är du drivande och kommunikativ. Vidare är du serviceorienterad och kan relatera en komplex lösning i kundens ögon och behov. Är du även flexibel i ditt sätt att anpassa dig till ändrade omständigheter, tar dig an nya utmaningar med trygghet och mod samt har en positiv attityd är du den vi söker. För att lyckas i rollen behöver du även vara en lyhörd och ödmjuk ledare som har en stark förmåga att skapa delaktighet och leverans.

Om arbetsplatsen:

Arbetsplatsen är lokaliserad strax utanför Stockholm, det är dock ett mycket flexibelt kontor med en utbredd kultur om att kunna arbeta där man är sk. ”IT-nomad”. dvs har du rätt egenskaper så spelar det inte någon roll var du bor mellan Luleå och Ystad.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och arbetstiden är förlagd till dagtid. Stämmer detta in på dig? Tveka inte att skicka in en ansökan snarast, då tjänsten ska tillsättas relativt omgående sker intervjuer löpande.

Skicka in ditt CV till pontus.werngren@happygroup.se för att söka tjänsten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email